Selecteer de taal

Nederland, juli 2017

Beste familie, vrienden en bekenden,

We zitten weer aan het begin van juli en dus ga ik er even voor zitten om een briefje te sturen naar jullie allemaal.

Ik schrijf dit briefje wel vanuit Nederland: ik ben al enkele maanden hier.
Ik heb een aantal maanden in Bolivia hevige pijnen gehad in mijn rug en meestal in bed gelegen en uiteindelijk was het voorstel, dat ik beter naar Nederland kon gaan om er naar te laten kijken.
Daar kwam ook nog bij dat mijn zus Henriëtte toen op sterven lag en dus was de beslissing snel genomen. Helaas is mijn zus twee dagen vóór mijn aankomst gestorven, maar ik was gelukkig wel aanwezig bij haar afscheid.
En sinds die tijd ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met ziekenhuizen en dokters. Er zullen niet veel mensen zijn die mij hebben gezien, want ik heb al deze tijd bijna steeds op bed gelegen. Ik ben nog niet erg veel opgeschoten met alle onderzoeken en medicijnen, maar ik heb toch de hoop dat er onderhand een beetje schot in gaat komen. Gelukkig word ik er nog niet chagrijnig van, maar leuk is natuurlijk anders.
Ik heb wel constant contact met de mensen in Bolivia en dan vooral met de mensen van de twee huizen waar ik de leiding heb, met de mensen van de school waar ik ook nog steeds een beetje directeur ben en met een paar families.
Dus ik blijf goed op de hoogte van alles wat er gebeurt.
Daarnaast moet ik natuurlijk ook steeds zorgen, dat ze voldoende geld hebben om de hele zaak draaiende te houden. Ik hoop, dat het nu niet al te lang meer duurt voordat er écht vooruitgang komt in mijn gezondheidssituatie, want ik zou onderhand wel weer eens willen teruggaan naar Bolivia en weer aan het werk gaan.
Maar ik zal toch moeten afwachten en wachten tot ik me weer een heel stuk beter voel. Ik moet zorgen dat ik straks een goed korset heb en dat ik niet te veel pijn heb.
Dáár vechten we voor en ik doe er alles aan om zo snel mogelijk weer op de been te zijn. Een kaarsje en/of een gebedje zijn zeer welkom!! En als ik eenmaal weer een stuk beter ben, hoop ik een aantal van jullie ook zeker nog te ontmoeten!!
Daar gaan we voor!!
Heel veel dank voor jullie steun voor onze kinderen en jeugd en we blijven op jullie rekenen, want zonder jullie hulp zijn we nergens.
Met de allerbeste wensen en heel veel groeten voor iedereen!

Theo Raaijmakers
Cochabamba, Bolivia