Selecteer de taal

Terugblik op de Toermee

Eindelijk komt er dan een berichtje van mij en dat terwijl de Toermee alweer een hele tijd achter de rug is!! Ik richt mijn berichtje aan alle mensen, die veertig jaar (of een gedeelte daarvan) de Toermee hebben georganiseerd en nog veel meer mensen, die hebben meegefietst en natuurlijk alle vrijwilligers en vrijwilligsters, die zich zó veel jaren lang hebben ingezet om de Toermee tot een succes te maken! Ik zei eerder al - in een opname vóór de laatste Toermee-, dat we eigenlijk zouden moeten weten hoeveel mensen er in al die jaren hebben meegedaan, hoeveel vrijwilligers en vrijwilligsters zich hebben ingezet, hoeveel geld er bijeen is gebracht in al die jaren, wie er allemaal in de M.O.V.-groep hebben gezeten en hoeveel jaren, wie er de meeste jaren heeft meegefietst, wie er later in Berkel-Enschot hebben besloten om zich aan te sluiten bij de Toermee en hoeveel jaren die groep heeft meegedaan, etcetera! Misschien komt het er nog eens een keer van...?? De geschiedenis van de Toermee, wie weet...

12Ik weet in elk geval wél, dat het alles bijeen heel veel mensen zijn geweest, die er hun vrije tijd aan hebben opgeofferd!! Ik denk niet, dat er een jaar is geweest dat het géén mooie route was! Elke keer weer riepen de deelnemers erover, dat het zo'n prachtige route was en elk jaar kwamen ze weer met iets anders! Ook werd er steeds gezocht naar nieuwe plekken, waar de posten konden staan. Heel wat mensen hebben een groot stuk van hun erf of hun tuin afgestaan om daar soep te kunnen uitdelen of appels of om even te kunnen gaan zitten om wat bij te praten met bekenden, die je elke keer wel weer tegenkwam!! Soms mensen, die je misschien jaren niet gezien had!! Het enige wat we niet konden regelen was het weer!! We hebben wel enkele keren regen gehad, maar ook vaak goed weer!! Helaas was het dit jaar niet al te best met het weer en daarom was het misschien ook niet zo druk. Maar alles bij elkaar, in die veertig jaar, is het een groot succes geweest, net zoals andere activiteiten van de M.O.V.-groep. Ook die andere activiteiten waren mooi, zeker ook in de jaren dat er veel deelnemers waren aan het driekoningen zingen, maar het klapstuk was toch elk jaar weer de Toermee!!

Ik zal niet proberen om iedereen op te noemen, die ik graag zou willen bedanken, want dan ga ik zeker mensen vergeten en dat wil ik zeker niet. Wél wil ik even apart de M.O.V.-groep noemen en de mensen uit Berkel-Enschot, die meehielpen aan de organisatie.
Ik bedank iedereen die zich, op wát voor manier dan ook, heeft ingezet om met de Toermee te starten en er elk jaar weer mee door te gaan!! Daar zijn inderdaad geen woorden voor!! Het is fantastisch hoe dorpen zoals Moergestel en Berkel-Enschot dit elke keer weer hebben kunnen klaarspelen!
Het is maar een klein woordje, "bedankt", maar het betekent heel veel en het is het woordje dat ik tegen iedereen wil zeggen!! Hartelijk dank aan iedereen!!
De Toermee van dit jaar had niet het geluk van goed weer, maar evengoed is er nog een heel mooi bedrag bij elkaar gebracht en ook daarvoor wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken!!

En nu? Ja, ik wacht nog steeds met smart op een godswonder, een behoorlijk groot wonder...
Uw gebeden en kaarsjes en kaarsen zijn altijd welkom!! Zo ook zullen wij steeds heel blij zijn met giften, die u eventueel nog wilt doneren voor de jongeren en kinderen in Cochabamba. We zullen blijven zorgen dat het daar een goede bestemming krijgt!! De mensen daar hebben die steun van jullie allen nog hard nodig!! Bij voorbaat dank!!
Beste mensen, nogmaals heel veel dank aan iedereen!! Samen hebben we heel wat jonge mensen kunnen bereiken en hebben we wat kunnen betekenen voor hen!! Ik hoop dat we daar in de toekomst nog wat mee door kunnen gaan!! Dank voor 40 jaar Toermee en ik hoop, dat we in de toekomst contact zullen houden!!
Met de hartelijke groeten en de allerbeste wensen!!

Theo Raaijmakers

 

Voor meer foto's van 40 jaar Toermee zie in menu-item Foto's